De nieuwe Nederlandse richtlijn voor kantoormeubilair: wat is er aangepast in de NPR 1813?

NPR 1813, de richtlijn op het gebied van kantoormeubilair, wie kent deze niet? Eind 2016 is de Nederlandse Praktijkrichtlijn voor de toepassing van kantoormeubelen en ergonomische accessoires herzien. De nieuwe NPR 1813 verlegt de focus van bureaustoelen en maatvoering naar de individuele werkplek en het gebruik daarvan. Dit wordt geintroduceerd in een nieuwe matrix, die het hart van de nieuwe NPR 1813 vormt. Tevens sluit de NPR 1813 aan op vernieuwende werkconcepten en is er ruimte voor grotere diversiteit aan zitoplossingen. De herziening is vanuit de vraag uit de markt gestart en dankzij de betrokkenheid van een groot aantal stakeholders is de nieuwe richtlijn tot stand gekomen.
Hoe ziet de nieuwe NPR 1813 uit en wat zijn de verschillen met de voorgaande versie? Deze lezing biedt een unieke mogelijkheid om vanuit eerste hand te horen hoe de nieuwe NPR 1813 tot stand is gekomen en inzicht te krijgen in de veranderingen en de consequenties daarvan.
 
Hans Bloemendaal is voorzitter van de normcommissie ‘Kantoor- en Schoolmeubilair’ en trad op als voorzitter van de projectgroep ‘Revisie NPR 1813’ bij NEN. Hij werkt sinds 1997 voor ROHDE & GRAHL en is daar verantwoordelijk voor marketing en product management, met als specialisme circulaire economie.
 
Event locatie   Brabanthallen
Diezekade 2
5222 AK 's-Hertogenbosch Plan een route
Facility for Future wordt georganiseerd door 2XPO B.V., een werkmaatschappij van Libéma.© 2016 2XPO B.V.
Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt 2xpo gebruik van cookies. Meer informatie